SOLARII LEGUME – CARACTERISTICI TEHNICE

Solariile confectionate de societatea noastra sint solarii profesionale, cu doua randuri de folie, beneficiind astfel de o izolatie termica superioara, atit vara cit mai ales iarna. Castigul de temperature este de 6-8 grade in plus la solarul cu folie dubla, fata de un solar construit cu o singura folie.

Solariile au partea laterala dreapta (cu o inclinatie de 15-20 de grade, fata de verticala) pina la inaltimea de 1,50 m, permitind astfel utilizarea intregii suprafete acoperite, pina la margine. Partea superioara a solarului este construita sa nu permita acumularea zapezii .

Pe capete sint prevazute cite 4 usi si o fereastra , pentru acces si aerisire.Toate acestea sint demontabile, permitind astfel accesul cu un utilaj mai mare, pentru lucrul pamintului. Usile sint si ele acoperite cu folie dubla.Deschiderea ferestrei rabatabile se face prin intermediul unui scripete, pentru o usoara manevrare.

Structura metalica este grunduita si vopsita, sau zincata.

Structura este tip ferma, cu zabrele ( ca la hale metalice ). Este o structura supla, usoara dar rezistenta, cu un aspect deosebit. Pe lungimea solarului, arcele sint legate intre ele prin  bare longitudinale din teava patrata 20 x 20 x 1,5 mm , prinse in suruburi .Bara de deasupra usilor serveste si la legarea sirmelor longitudinale de sustinere si din acest motiv este intarita suplimentar .

Fiecare arc este fabricat din doua tevi ( intre 22×1,5mm si 33x2mm, functie de latimea solarului) intre care se monteaza diagonale din PC de 8mm. Prinderea arcelor in pamant se face cu ajutorul unor tarusi metalici batuti in pamant, sau prinsi in beton (pahare individuale la fiecare arc), functie de compozitia solului. Arcele se monteaza la 2m intre ele

De asemenea la inaltimea de 2-2,30 m pe fiecare arc se poate monta un cablu de otel , cu intinzator, astfel ca impreuna cu sarmele longitudinale sa poate crea o retea foarte solida de care se poate agata viitoarea cultura care poate sa fie de ordinul tonelor.

Solariile  sunt calculate pentru a rezista la conditiile meteo din Romania. Chiar si in  conditiile extreme de iarna, cu caderi de zapada mari, sau vanturi puternice, solariile noastre s-au comportat foarte bine, fara sa avem nici o reclamatie.

Pe exterior se monteaza o folie ungureasca sau greceasca, de 150 microni , cu durata de viata de 5-6 ani, cu garantie 36 luni. Folia este tratata UV, protectie antiinsecte AV, elasticitate si rezistenta mecanica EVA, termicitate IR.

Pe interior se monteaza o folie anticondens de 60 microni,(la cerere se poate si 90 microni) care pe langa rolul de a forma o perna de aer are si rolul de a opri condensul format pe folia exterioara sa ajunga la plante, evitind astfel manarea acestora .

DIMENSIUNI SOLARII LEGUME

LATIME
Latimea solariilor noastre este cuprinsa intre 5 si 10 m. In situatii speciale putem realiza solarii si cu alte latimi .

LUNGIME
Lungimea se executa la cerere, din 2 in 2 m, dar nu mai mult de 50 m.

INALTIME
Inaltimea optima ( recomandata ) este cuprinsa intre 3 si 4 m. Aceasta inaltime creaza un spatiu racoros vara, fara ca prin asta sa diminueze eficienta solarului in sezonul rece . Consideram inutila depasirea acestei inaltimi, in conditiile in care se utilizeaza folia dubla.
In mod uzual solariile PHOENIX au inaltimea de 3.6 m.

CONCEPTIE TEHNICA

Un mare avantaj al solarilor PHOENIX este conceptia acestora : au fost gindite sa fie complet demontabile !
Solariile PHOENIX inglobeaza multa inteligenta tehnica, multe solutii ingenioase care contribuie la realizarea unui produs asa cum vi-l doriti : eficient, rezistent la intemperii , cu mare randament in productie  si, bineinteles ieftin !

REALIZARE TEHNICA

In procesul tehnologic de realizare a produselor sale, societatea noastra utilizeaza scule si utilaje de mare randament si precizie : debitare pe fierastraie moderne, sudura prin procedeu Mig-Mag cu corgon, indoire pe masini specializate, vopsire cu utilaje performante, in 2 sau 3 straturi . Pe toate aceste utilaje lucreaza muncitori calificati, cu o mare experienta in munca.

Montaj
Montajul unui solar este un aspect foarte important, care conditioneaza in mare masura durabilitatea acestuia. Societatea noastra dispune de muncitori calificati pentru montajul profesional al solariilor confectionate de noi.  Montajul este realizat de profesionisti capabili, cu experienta si cu calitati organizatorice.
Putem astfel furniza lucrari “ la cheie “, cuprinzind atit partea de solar propriu-zisa cit si sistemul de irigatii prin picurare, la preturi extreme de avantajoase.